Genetiği Değiştirilmiş Yiyecekler

Yılmaz Özdil Hürriyet’te 1 Kasım tarihindeki yazısında genetiği değiştirilmiş yiyeceklere yönelik bir tebliği eleştirdi ve şöyle yazdı:

“Yersen ne oluyor? Avrupa’da resmen kanıtladılar; bağışıklık sistemini çökertiyor, kansere yol açıyor, kan yapısını bozuyor, sindirim sistemini harap ediyor, karaciğeri haşat ediyor, erken doğuma-kısırlığa sebep oluyor… Antibiyotik şırınga ettikleri için, farkında olmadan bağışıklık kazanıyorsun, hastalandığında antibiyotik alıyorsun, havagazı.”

Yılmaz Özdil kesinlikle desteksiz atıyor ve yalan söylüyor. Hiçbir yerde resmen kanıtlanan bir zararı yok genetiği değiştirilmiş yiyeceklerin. Bu yiyeceklerin zararlı olduğuna dair tek çalışma Arpad Pusztai’nin bir çalışması. Pusztai yaptığı çalışmada genetiği değiştirilmiş patates ile beslediği farelerin tümünün iç organlarında küçülme, sindirim sistemlerinde bozukluk, bağışıklık sistemlerinde çökme, kan yapılarında bozulma ve mide çeperlerinde kalınlaşma saptamış.

Arpad Pusztai’nin yaptığı araştırma bilimsel araştırma kurallarına uymamakla suçlanan bir araştırmadır. Pusztai’nin araştırması dört kişilik bir inceleme ekibi tarafından incelenmiş ve araştırmada çok sayıda hataya ve özensizliğe rastlanmıştır. Bu çalışma dikkate alınacak bir çalışma değildir. İsterseniz bu konuda ayrıntılı bilgi almak için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

http://www.mindfully.org/GE/Arpad-Pusztai-Potato.htm

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s


%d blogcu bunu beğendi: